Champagnat nap A Mi Házunkban

2010 július 4-én, pénteken emlékezett meg A Mi Házunk Marcellin Champagnat atya halálának évfordulójáról, aki 1840. június hatodikán halt meg. Közösen akartuk ezt a napot eltölteni, és mivel Marcellin számára mindig is fontosak voltak a gyerekek, ezért játéknappal készültünk. Szerencsére végül jó idő lett, így a játszótéren tudtunk sorversenyezni. Három csapat küzdött egymással, óvodásoktól nagycsoportosokig vegyesen.

Volt ugróköteles feladat, labdát kellett átadni fejek fölött és gurítani lábak között, kapura rúgott és a szájában szállította a vizet a csapatok minden tagja, hullahopp karikát pörgettünk a karunkon és a derekunkon, sokféle futást kipróbáltunk, még páronként összekötözött lábbal is, és a végén kötélhúzással lehetett még pontot szerezni, itt a csapatok még sebesülés árán is harcoltak a győzelemért. Aztán átvonultunk A Mi Házunkba, uzsonnázni, és alig győztük kivárni az eredményhirdetést, meg a csokiosztást.

     Sokat nevettünk, nagyon jól éreztük magunkat. Jöhet a nyári táborban a visszavágó!
Közben a Házban a felnőttek számára egészség napot tartott Edit néni és egy hölgy az ANTSZ–től.  Vérnyomásmérésre, vércukorvizsgálatra, testtömegrindexmérésre lehetett menni hozzájuk, és súlyproblémákkal, egészséges életmóddal kapcsolatban kaptunk tanácsokat.  Visszatérő program ez nálunk, néhányan az előző alkalommal megfogadott tanácsoknak köszönhetően most jobb eredményeket írathattak a szív alakú jegyzetpapírra.


Champagnat nap A Mi Házunkban

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top