Kik vagyunk

Ha jól akarjuk nevelni a gyerekeket szeretni kell őket és mindannyian egyformán.

Oktató nevelő munkánk a felzárkóztatás segítésére épülő foglalkoztatás. Az alapítvány fél éves kortól 22 éves korig foglalkozik gyerekekkel, fiatalokkal és családjaival.

Az Alapítvány csoportjaiba beíratott gyermekek nagyon rossz körülmények között élnek. A szülők nagy része munkanélküli, a családokban sok gyermek születik, a felnőttek iskolázottsága alacsony. A munkanélküliség lassan hagyomány, már a nagyszülőknek sem volt munkája. A gyerekek sok esetben csak a rossz példát látják és nem is tudják, hogyan tudnának segíteni maguk. A környezeti hatások miatt a gyerekeknek sem fontos a tanulás. Jelentős az iskolai lemorzsolódás, az osztályismétlés.

Munkánkkal ezen az állapoton próbálunk változtatni. Keressük, azt a területet, ahol eredményesen tudunk beavatkozni, és segíteni, hogy ne csak várják a segítséget, hanem tegyenek valamit saját érdekükben.

Programjaink

Baba-Mama Klub

 

Ovis program

 

Tanoda program

 

Női klub

 

Szociális program

 

Külső osztály

 

aktuális

Esztergom-Kertvárosba átköltözés

kertvaros01

Farsangi mulatság a MI HÁZUNKBAN 2021.02.09.

A járványhelyzet miatt sajnos nem tudtuk a hagyományos keretek között megtartani a farsangi mulatságot. A gyerekek előtt jelmezt készítettek, festettek. Álarckészítő versenyt hirdettünk, amelyre sorra készültek a színes-vidám maszkok. Felelevenítettük a népi hagyományt: a szabad ég alatt tartottuk a vidám tél kergetést és kiszebáb égetést. A jeles napon délután útnak indultak a gyerekek csörgő-zörgő hangszerekkel a kezükben, élükön a kiszebábbal, sorra jártuk a környék utcáit, közben az óvodások lelkesen énekeltek. A jókedvű télkergetés után közösen elfogyasztottuk a farsangi fánkot, amit délelőtt sütöttünk a gyerekeknek.

Digitális kompetencia fejlesztés

Alapítványunkra nagy feladat hárult, hogy a fiatalokat segítsük a digitális oktatásba való bekapcsolódásban. Igényelték segítségünket az online oktatásban, sokuknak nem volt olyan okos eszköze, amin a feladatokat megoldhatták volna, illetve a kapcsolattartás az iskolával megvalósulhatott volna. Itt tudtunk a legnagyobb segítséget nyújtani, kiscsoportos formában foglalkoztunk a gyerekekkel és biztosítottuk (a lehetőségeink szerint) az okos eszközt és az internet elérhetőséget. A digitális kompetencia fejlesztés segíti a gyermeket az információs társadalom technológiáinak magabiztos és kritikus használatában. Segíti az információ megkeresését, összegyűjtését és feldolgozását, a valós és a virtuális kapcsolatok megkülönböztetését. A Caritastól kapott támogatással Alapítványunk okos eszközöket (laptop, tablet) vásárolt, így kapaszkodót tudtunk nyújtani a családok számára, hogy a megváltozott különleges, körülmények között gyermekik ne szakadjanak le még jobban az iskolai tanulmányaik terén, ezzel esélyegyenlőségi lehetőségeik javuljanak.

A csapatunk

A MI HÁZUNK- ban összeszokott, családias légkörben dolgozunk. Elhívatottak vagyunk, a Marista Rend szellemi örökségét követjük.

Pedagógia hitvallásunk:

„Ha jól akarod nevelni a gyermeket, szeretni kell őket” Marcellin Champagnat

Munkatársaink:

 • Mészárosné Nagy Angéla—Igazgató (Mesterpedagógus-szakértő, gyógypedagógus)
 • Lévay Edit—Igazgató helyettes (Védőnő)
 • Balogh Józsefné—Óvodás csoport mentor
 • Bofarull Jaume testvér—Hitoktató
 • Catalá Péter testvér—Pedagógus
 • Horváth Melinda—Kiscsoport mentor
 • Keszeli Ágnes—Középső csoport mentor
 • Lakatosné Nyári Brigitta—Baba-mama csoport mentor
 • Mártonné Kovács Brigitta—Baba-mama csoport vezető (Szociálpedagógus)
 • Neiser Klára—óvodás csoport vezető (Óvoda pedagógus)
 • Rajczy Péter—Külső osztály tanár (Pedagógus)
 • Sándor Nikolett— (Pedagógus-szociálpedagógus)

Határtalan Szív Alapítvány

Hivatalos dokumentumai

Elérhetőségeink

Cím

H-2500 Esztergom, Lázár Vilmos u. 84

Telefonszám:

06-30/253-8835
06-33/403-393

Email:

amihazunk.esztergom@gmail.com

Scroll to top