Kik vagyunk

Ha jól akarjuk nevelni a gyerekeket szeretni kell őket és mindannyian egyformán.

Oktató nevelő munkánk a felzárkóztatás segítésére épülő foglalkoztatás. Az alapítvány fél éves kortól 22 éves korig foglalkozik gyerekekkel, fiatalokkal és családjaival.

Az Alapítvány csoportjaiba beíratott gyermekek nagyon rossz körülmények között élnek. A szülők nagy része munkanélküli, a családokban sok gyermek születik, a felnőttek iskolázottsága alacsony. A munkanélküliség lassan hagyomány, már a nagyszülőknek sem volt munkája. A gyerekek sok esetben csak a rossz példát látják és nem is tudják, hogyan tudnának segíteni maguk. A környezeti hatások miatt a gyerekeknek sem fontos a tanulás. Jelentős az iskolai lemorzsolódás, az osztályismétlés.

Munkánkkal ezen az állapoton próbálunk változtatni. Keressük, azt a területet, ahol eredményesen tudunk beavatkozni, és segíteni, hogy ne csak várják a segítséget, hanem tegyenek valamit saját érdekükben.

Programjaink

Baba-Mama Klub

 

Ovis program

 

Tanoda program

 

Női klub

 

Szociális program

 

Külső osztály

 

Friss események

Gyereknap a Mi Házunk - Marista Közösségi Házban

Gyereknap keretén belül ünnepeltük Szent Marcellin Champagnat életét is, interaktív videót vetítettünk a gyerekeknek. Ezt követően a Mi Házunk Marista Közösségi Ház Játszóterén folytattuk a gyereknapi programot. Jerusalema tánckihívással, ügyességi játékokkal, vetélkedőkkel, ugróiskolával, arcfestéssel készültünk a nagyobb gyerekeknek és az óvodás korcsoportnak. A játékos kihívások után meglepetés várta a Mi Házunkba visszatérő gyerekeket: helyben készített vattacukrot kaptak. Igazi látványosság volt a gyerek szemében, ahogyan az árus készítette az általuk választott ízben a vattacukrot. Miután elfogyasztották az édességet, a csoportokban vásárt tartottunk, ahol kedvükre válogathattak a gyerekek az ajándékokból. Mindenki jól érezte magát a napsütéses délutánon, a szabadban és élményekkel gazdagon tértek haza a gyerekek.

Nyári napközi A Mi Házunkban - élménybeszámoló

A Határtalan Szív Alapítvány részéről idén négy hetes nyári napközit szerveztünk a hátrányos helyzetű gyerekeknek. A digitális oktatás, és a covid járvány megviselte a diákokat, így igyekeztünk nyáron pótolni a korábban elmaradt programokat, és színes, élményekkel teli nyári szünetet biztosítani nekik. A tábor témája a lovagkor köré épült, illetve Esztergom város megismerésére játékos feladatok segítségével. A mindennapi interaktív játékok és kézműves foglalkozások mellett az első hetet mogyoróshegyi kirándulással zártuk. A nyári napköziben a gyerekek nagy örömére, többször is ellátogattuk az esztergomi élményfürdőbe, ahol a medencében töltve könnyebben átvészeltük a kánikulát. Az Elevenpark Játszóházban kipróbálhatták magukat a kitartást és erőt igénylő mászóalkalmatosságokon. A vidám játék után együtt ebédeltünk a Burger Kingben. Köszönjük az Otthon Segítünk Alapítványnak, akik LogiKalandot szervezve, fantáziát megmozgató játéksorozattal színesítették a nyári napközi harmadik hetét. Olyan feladatokat állítottak össze, amelyek együttműködésen alapulnak, élménypedagógiai módszereket használnak és a tapasztalati tanulást segítik elő. A harmadik hét utolsó péntekjén szabadulószobák világában találtuk magunkat, egy titkos laboratóriumból kellett csapatmunkával, fejtörők segítségével kiszabadulnunk. A kisebbek pedig a Tulipános Láda titkát fejtették meg. Az utolsó héten a Budai Várba látogattunk. Az ódon falak között felfedeztük a Világörökség kincseit. A nyári napközit Családi nappal zártuk, melyen részt vettek a szülők is. Közös családi játékokkal és bográcsozással búcsúztattuk az élményekben gazdag nyári napközit.

A csapatunk

A MI HÁZUNK- ban összeszokott, családias légkörben dolgozunk. Elhívatottak vagyunk, a Marista Rend szellemi örökségét követjük.

Pedagógia hitvallásunk:

„Ha jól akarod nevelni a gyermeket, szeretni kell őket” Marcellin Champagnat

Munkatársaink:

  • Mészárosné Nagy Angéla—Igazgató (Mesterpedagógus-szakértő, gyógypedagógus)
  • Lévay Edit—Igazgató helyettes (Védőnő)
  • Balogh Józsefné—Óvodás csoport mentor
  • Bofarull Jaume testvér—Hitoktató
  • Catalá Péter testvér—Pedagógus
  • Horváth Melinda—Kiscsoport mentor
  • Keszeli Ágnes—Középső csoport mentor
  • Neiser Klára—Óvodás csoport vezető (Óvoda pedagógus)
  • Sándor Nikolett— (Pedagógus-szociálpedagógus)
  • Horváth Mariann— Mentor
  • Dudás Nóra—Mentor
  • Vida Attila— Mentor
  • Kiss Piroska— Pedagógus
  • Farkas Mónika— Takarító
  • Preska Mónika— Takarító

 

Határtalan Szív Alapítvány

Hivatalos dokumentumai

Elérhetőségeink

Cím

H-2500 Esztergom, Lázár Vilmos u. 84

Telefonszám:

06-30/253-8835
06-33/403-393

Email:

amihazunk.esztergom@gmail.com

Scroll to top