SAJTÓKÖZLEMÉNY

2024.04.22.

A mesterséges intelligencia (MI) megerősíti az NGO-k és az önkéntesség területét egy új digitális platformon keresztül

2021-ben, még a COVID-19 pandémia kellős közepén, egy hét országból álló NGO-csoport, élén a Marcelino Champagnat Alapítvány úgy döntött, hogy összefogja és létrehozza a „Digitalisation & Resilience” nevű kezdeményezést, amely az első online platform ingyenes erőforrásokkal a harmadik szektor szervezeteinek digitális átalakulásához (NGO-k, egyesületek, alapítványok stb.). Ezzel válaszolva arra, hogy az EU tagállmaiban ezeknek a szervezeteknek szükségük van arra, hogy digitálisan átalakítsák csapataikat, folyamataikat és programjaikat a pandémia alatti működés fenntartása érdekében.

Az utóbbi időben, az MI forradalmával együtt, új szükséglet jelent meg ezekben a szektorban. E keresletre válaszolva a platform kibővítette tartalmát, hogy magában foglalja az oktatási modulokat arról, hogyan lehet kihasználni az MI által kínált lehetőségeket. Ez az új tartalom arra törekszik, hogy felhatalmazza a harmadik szektor szervezeteit, lehetővé téve számukra az MI használatát úgy, hogy javítsák hatásukat és hatékonyságukat.

„Az MI-vel hatalmas lehetőségek nyílnak meg. Nem csak javíthatjuk az NGO-k napi működését, de kiterjeszthetjük hatókörüket és a nyújtott szolgáltatások minőségét is”, mondja David Sánchez, a platform technikai koordinátora. Ez a kezdeményezés létfontosságú lépés a harmadik szektor rezilienciája és innovációja felé.”

A platform nyitva áll minden EU-s harmadik szektori szervezet számára, amelyek a fejlett technológia alkalmazásával szeretnék átalakítani működésüket és maximalizálni hatásukat.

A www.digitalisationandresilience.eu platform a Marcelino Champagnat Alapítvány (Spanyolország), a Fondazione Siamo Mediterraneo (Olaszország), az Asociatia Fratilor Maristi Ai Scolilor (Románia), a Határtalan Szív Alapítvány (Magyarország), a LAMKE (Görögország), az Institut Maristenbrüder (Németország), a Fundação Champagnat (Portugália) és a Neptelia (Spanyolország) közös kezdeményezése. A projektet az Európai Unió Erasmus+ programja társfinanszírozza.

További információkért kérjük, látogassa meg a www.digitalisationandresilience.eu  weboldalt.

Sajtókapcsolat: info@digitalisationandresilience.eu

SAJTÓKÖZLEMÉNY
Scroll to top