Roma nők a középpontban rendezvénysorozat beszámolója

Projekt azonosító:TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2022-02512

Pályázat címe: Roma nők a középpontban

A „Roma Nők a Középpontban” programsorozat rendkívül eredményesnek bizonyult mind Esztergomban, mind Karcagon. Az események célja az volt, hogy kiemelje és megvitassa a roma nők és családjaik számára fontos kihívásokat és lehetőségeket, szociálpedagógiai és esélyegyenlőségi szempontok alapján. Az esztergomi és karcagi alkalmak összességében számos értékes eredményt hoztak:

  • Empátia és közösségépítés: Az események során létrejött egy erős és támogató közösség, ahol a résztvevők közelebb kerültek egymáshoz. A személyes történeteken keresztül sikerült növelni az empátiát és az összetartozás érzését a roma nők körében.
  • Kiemelkedő beszélgetések és tapasztalatok: A program színvonalas előadásokat és beszélgetéseket kínált, amelyek inspirálóak voltak mind a résztvevők, mind a szervezők számára. A témák sokszínűsége lehetőséget teremtett a széles körű tapasztalatok és nézőpontok megosztására.
  • Szemléletformálás: Az események szemléletformáló hatással voltak a résztvevők életére, megvilágítva a roma nők és családjaik mindennapi kihívásait és azok kezelésének módjait. A drogprevencióra való kiemelt figyelem hozzájárult az egészséges életmódra való ösztönzéshez.
  • Szakmai hálózatépítés: Az események révén kialakult egy szakmai hálózat, ahol a résztvevők és szakemberek tapasztalatokat cserélhettek. Ez elősegítette az információáramlást és az együttműködés lehetőségeit.
  • Roma nők erősítése: Mind Esztergomban, mind Karcagon a program rámutatott arra, hogy a roma nők rendkívül erőteljes és elszánt egyének, akik képesek megbirkózni a társadalmi kihívásokkal. Az események erősítették az önbecsülést és önbizalmat, és segítették a résztvevőket abban, hogy pozitív változásokat érjenek el az életükben.

Az „Roma Nők a Középpontban” programsorozat sikeresen hozzájárult a társadalmi esélyegyenlőség, az empátia és a szakmai fejlődés területén. Az eseményeken kialakult pozitív légkör és a megszerzett tapasztalatok hosszú távú hatással lehetnek a résztvevők életére és a közösségeikre, elősegítve az erőteljes és egészséges közösségi kapcsolatokat.

Roma nők a középontban: A projekt tárgyiasult eredménye a közösen elkészített kisfilm az esemény sorozatról.

Roma nők a középpontban rendezvénysorozat beszámolója
Scroll to top