Nyári napközi A Mi Házunkban – élménybeszámoló

A Határtalan Szív Alapítvány részéről idén négy hetes nyári napközit szerveztünk a hátrányos helyzetű gyerekeknek. A digitális oktatás, és a covid járvány megviselte a diákokat, így igyekeztünk nyáron pótolni a korábban elmaradt programokat, és színes, élményekkel teli nyári szünetet biztosítani nekik.
A tábor témája a lovagkor köré épült, illetve Esztergom város megismerésére játékos feladatok segítségével. A mindennapi interaktív játékok és kézműves foglalkozások mellett az első hetet mogyoróshegyi kirándulással zártuk. A nyári napköziben a gyerekek nagy örömére, többször is ellátogattuk az esztergomi élményfürdőbe, ahol a medencében töltve könnyebben átvészeltük a kánikulát. Az Elevenpark Játszóházban kipróbálhatták magukat a kitartást és erőt igénylő mászóalkalmatosságokon. A vidám játék után együtt ebédeltünk a Burger Kingben. Köszönjük az Otthon Segítünk Alapítványnak, akik LogiKalandot szervezve, fantáziát megmozgató játéksorozattal színesítették a nyári napközi harmadik hetét. Olyan feladatokat állítottak össze, amelyek együttműködésen alapulnak, élménypedagógiai módszereket használnak és a tapasztalati tanulást segítik elő. A harmadik hét utolsó péntekjén szabadulószobák világában találtuk magunkat, egy titkos laboratóriumból kellett csapatmunkával, fejtörők segítségével kiszabadulnunk. A kisebbek pedig a Tulipános Láda titkát fejtették meg.
Az utolsó héten a Budai Várba látogattunk. Az ódon falak között felfedeztük a Világörökség kincseit.
A nyári napközit Családi nappal zártuk, melyen részt vettek a szülők is. Közös családi játékokkal és bográcsozással búcsúztattuk az élményekben gazdag nyári napközit.

Nyári napközi A Mi Házunkban – élménybeszámoló
Scroll to top