Nagyböjti ima 3. alkalom


A 3. alkalmat a kiscsoport tartotta február 25.-én, és a következő történetet olvasták fel:

Értékesebb mint egy drágakő
Egy bölcs asszony, amikor a hegyekben utazgatott, egy folyóban talált egy különösen értékes követ. Másnap találkozott egy másik utazóval, aki éhes volt, így hát a bölcs asszony kinyitotta a csomagját, és megosztotta ennivalóját a vándorral.
Az éhes utas meglátta a drágakövet az asszonynál, és kérte őt, hogy adja neki. A nő habozás nélkül neki adta a követ. A vándor örvendezve jó
szerencséjén továbbállt, hiszen tudta, a drágakő olyan értékes, hogy élete hátralévő részében nem kell többé szükséget szenvednie.
Ám néhány nappal később a vándor visszatért az asszonyhoz, és visszaadta neki a követ. ,,Gondolkoztam…” – szólalt meg. ,,Jól tudom milyen értékes ez a kő, de visszaadom abban a reményben, hogy adhatsz nekem valamit, ami még értékesebb.
Add nekem azt a valamit belőled, ami képessé tett arra, hogy nekem add a követ.”
A legnagyobb ajándék és kincs amit az életünkbe kaphatunk az az, hogy ismerjük Isten, hisszük hogy létezik, és szeret minket, hogy Jézus meghalt a bűneinkért hogy mi újra szabadok és tiszták lehessünk. Ha ránk néznek az emberek, akkor ez az amire vágynak, látják bennünk Krisztust. Bármerre járva ezt az örömhírt kell mondjuk, hogy Jézus él! és kapcsolatba akar kerülni veled is. A választás a tiéd, hogy elfogadod a hívását vagy tétovázol.
Image00007 Image00008 Image00013 Image00001