Kik vagyunk

Ha jól akarjuk nevelni a gyerekeket szeretni kell őket és mindannyian egyformán.

Oktató nevelő munkánk a felzárkóztatás segítésére épülő foglalkoztatás. Az alapítvány fél éves kortól 22 éves korig foglalkozik gyerekekkel, fiatalokkal és családjaival.

Az Alapítvány csoportjaiba beíratott gyermekek nagyon rossz körülmények között élnek. A szülők nagy része munkanélküli, a családokban sok gyermek születik, a felnőttek iskolázottsága alacsony. A munkanélküliség lassan hagyomány, már a nagyszülőknek sem volt munkája. A gyerekek sok esetben csak a rossz példát látják és nem is tudják, hogyan tudnának segíteni maguk. A környezeti hatások miatt a gyerekeknek sem fontos a tanulás. Jelentős az iskolai lemorzsolódás, az osztályismétlés.

Munkánkkal ezen az állapoton próbálunk változtatni. Keressük, azt a területet, ahol eredményesen tudunk beavatkozni, és segíteni, hogy ne csak várják a segítséget, hanem tegyenek valamit saját érdekükben.

Programjaink

Baba-Mama Klub

 

Ovis program

 

Tanoda program

 

Női klub

 

Szociális program

 

Külső osztály

 

Friss események

Erasmus+ Malagában

2022. június 2-án és 3-án Malagában (Spanyolország) találkoztak az EDR-projektben részt vevő hét uniós ország nyolc szervezetének küldöttei. Az EDR-projekt célja, hogy létrehozza az első nyílt és többnyelvű e-tanulási platformot a digitalizációról és a rezilienciáról a harmadik szektorbeli szervezetek igazgatói és vezetői számára az egész EU-ban. Az e-tanulási platform számítógépekről, táblagépekről és okostelefonokról is elérhető lesz. A platform nyolc nyelven (angolul, spanyolul, olaszul, németül, görögül, magyarul, portugálul és románul) lesz elérhető, és a következőket tartalmazza majd: 1) Online tanfolyam a harmadik szektorbeli szervezetek igazgatói és vezetői számára arról, hogy hogyan alakítsanak ki, finanszírozzanak és hajtsanak végre olyan stratégiákat, amelyek az IKT felhasználásával rugalmasabbá teszik szervezetüket. 2) Online értékelő eszköz az online kurzus tanulási eredményeinek értékelésére. 3) Online eszköztár (eszközkészlet és segédanyagok) a digitális átalakulási stratégiák megfogalmazásának és végrehajtásának megkönnyítésére. 4) Közösségi médiacsatornák nyolc nyelven (angol, spanyol, olasz, német, görög, görög, magyar, portugál és román) a harmadik szektorbeli szervezetek igazgatói és vezetői számára, hogy megosszák egymással a szervezeteik digitális átalakításával kapcsolatos tapasztalataikat. 5) Jó gyakorlatok szekció az érdeklődők számára, hogy megoszthassák a szervezetüknek az IKT felhasználásával történő rugalmasabbá tételére vonatkozó jó gyakorlataikat. A malagai találkozó során a nyolc partnerszervezet küldöttei meghatározták az e-learning platform és a tartalom fejlesztésének irányelveit. Az első fejlesztés befejezését követően az e-tanulási platformot és tartalmat hét uniós ország harmadik szektorbeli szervezeteinek igazgatói és vezetői fogják tesztelni. A tesztelés eredményei alapján a projektpartnerek végrehajtják a szükséges fejlesztéseket, mielőtt az e-tanulási platformot 2024 februárjában véglegesen közzéteszik nyolc nyelven (angol, spanyol, olasz, német, görög, görög, magyar, portugál és román), Creative Commons licenc alapján. Így bárki szabadon használhatja, módosíthatja és építhet rá. Az EDR projekt a Fundación Marcelino Champagnat (Spanyolország), Fondazione Siamo Mediterraneo (Olaszország), Asociatia Fratilor Maristi Ai Scolilor Din (Románia), Határtalan Szív Alapítvány (Magyarország), Leonteios Astiki min Kerdoskopik Etaireia (Görögország), Institute of the Marist Brothers, FMS of the Province Central-West Europe (Németország), Fundação Champagnat (Portugália) és Neptelia (Spanyolország) közös kezdeményezése. A projektet az Európai Unió Erasmus+ programja társfinanszírozza.

Nyári napközi A Mi Házunkban - élménybeszámoló

A Határtalan Szív Alapítvány részéről idén négy hetes nyári napközit szerveztünk a hátrányos helyzetű gyerekeknek. A digitális oktatás, és a covid járvány megviselte a diákokat, így igyekeztünk nyáron pótolni a korábban elmaradt programokat, és színes, élményekkel teli nyári szünetet biztosítani nekik. A tábor témája a lovagkor köré épült, illetve Esztergom város megismerésére játékos feladatok segítségével. A mindennapi interaktív játékok és kézműves foglalkozások mellett az első hetet mogyoróshegyi kirándulással zártuk. A nyári napköziben a gyerekek nagy örömére, többször is ellátogattuk az esztergomi élményfürdőbe, ahol a medencében töltve könnyebben átvészeltük a kánikulát. Az Elevenpark Játszóházban kipróbálhatták magukat a kitartást és erőt igénylő mászóalkalmatosságokon. A vidám játék után együtt ebédeltünk a Burger Kingben. Köszönjük az Otthon Segítünk Alapítványnak, akik LogiKalandot szervezve, fantáziát megmozgató játéksorozattal színesítették a nyári napközi harmadik hetét. Olyan feladatokat állítottak össze, amelyek együttműködésen alapulnak, élménypedagógiai módszereket használnak és a tapasztalati tanulást segítik elő. A harmadik hét utolsó péntekjén szabadulószobák világában találtuk magunkat, egy titkos laboratóriumból kellett csapatmunkával, fejtörők segítségével kiszabadulnunk. A kisebbek pedig a Tulipános Láda titkát fejtették meg. Az utolsó héten a Budai Várba látogattunk. Az ódon falak között felfedeztük a Világörökség kincseit. A nyári napközit Családi nappal zártuk, melyen részt vettek a szülők is. Közös családi játékokkal és bográcsozással búcsúztattuk az élményekben gazdag nyári napközit.

A csapatunk

A MI HÁZUNK- ban összeszokott, családias légkörben dolgozunk. Elhívatottak vagyunk, a Marista Rend szellemi örökségét követjük.

Pedagógia hitvallásunk:

„Ha jól akarod nevelni a gyermeket, szeretni kell őket” Marcellin Champagnat

Munkatársaink:

  • Mészárosné Nagy Angéla—Igazgató (Mesterpedagógus-szakértő, gyógypedagógus)
  • Lévay Edit—Igazgató helyettes (Védőnő)
  • Balogh Józsefné—Óvodás csoport mentor
  • Bofarull Jaume testvér—Hitoktató
  • Catalá Péter testvér—Pedagógus
  • Horváth Melinda—Kiscsoport mentor
  • Keszeli Ágnes—Középső csoport mentor
  • Neiser Klára—Óvodás csoport vezető (Óvoda pedagógus)
  • Sándor Nikolett— (Pedagógus-szociálpedagógus)
  • Horváth Mariann— Mentor
  • Dudás Nóra—Mentor
  • Vida Attila— Mentor
  • Kiss Piroska— Pedagógus
  • Farkas Mónika— Takarító
  • Preska Mónika— Takarító

 

Határtalan Szív Alapítvány

Hivatalos dokumentumai

Elérhetőségeink

Cím

H-2500 Esztergom, Lázár Vilmos u. 84

Telefonszám:

06-30/253-8835
06-33/403-393

Email:

amihazunk.esztergom@gmail.com

Scroll to top